Despre Noi

  • Cum am inceput si ce ne propunem sa facem

In iarna anului 2012 am ajuns in Thailanda impreuna cu sotul meu sa ne vizitam fiica, stabilita acolo ca profesoara de limba engleza. Dupa schimburile obisnuite de impresii si imbratisari, ea a insistat sa mergem la un masaj Thailandez. Fiicei noastre ii fusese facuta cadou o sedinta de Masaj Thailandez de colegele ei si era incantata de efectele benefice ale acestuia. Nu stiam in ce consta si credeam ca este mai mult pentru barbatii care mergeau in Thailanda sa se distreze. Am inceput cu o ora de masaj si ne-am simtit grozav. Era cu totul altceva decat ne imaginasem noi. De atunci am mers la masaj, dupa cum ne-a permis programul aproape in fiecare zi. Nu puteam sa ratam asa un rasfat! A urmat apoi experienta masajului la picioare dupa lungile plimbari prin Bangkok . a fost o alta experienta de neuitat, care te lasa complet relaxat si gata sa o iei din nou la picior. Si uite asa am mers an de an in Thailanda si experientele noastre in legatura cu masajul s-au imbogatit.


Intr-unul din ani am ajuns acolo cu o durere care pleca din zona lombara si cobora in jos pe picior. O senzatie neplacuta care mi-a creat mari stari de disconfort. Maseuzele Thailandeze au sesizat problemele mele si, cu toate ca nu puteam sa comunicam astfel incat sa le descriu exact ce simteam , au schimbat tactica de masaj. Mi-au apasat corpul in locuri care aparent nu aveau nici o legatura cu zona afectata. Cu toate acestea, cand m-am intors acasa am constatat ca durerea disparuse complet. Intamplarea a facut ca in anul urmator sotul meu sa aiba mari dureri la unul din brate. Din nou, mainile pricepute si antrenate in tehnici stravechi de masaj Thailandez s-au dovedit a fi de mare ajutor. Dupa aceste experiente, fiecare noua durere fizica reprezenta o provocare pentru terapeutii Thailandezi. Noi incercam sa le aratam prin semne unde ne durea si ei intelegeau si masajul lor facea minuni. De la o ora de masaj am trecut la sedinte de doua ore si am descoperit cu fascinatie noi metode de masare si vindecare. In cele doua ore, maseurii se concentrau pe zonele afectate cu plante vindecatoare, foloseau pozitii noi de stretching sau aplicau tehnica de terapie prin vibratii - “Tok Sen”.


In toti acesti ani am fost in multe saloane de masaj in Thailanda. Experientele noaste au capatat noi dimensiuni de percepere a acestei practici. Desi principiile si liniile directoare sunt aceleasi, masajul difera mult de la un loc la altul si de la un maseur la altul. Au fost si bune si mai putin bune, oameni cu suflet si oameni care vroiau doar sa castige un ban. Cu experienta capatata am devenit din ce in ce mai selectivi , si din fericire am gasit orasul Chiang Mai din Thailanda. Acolo cultura masajului Thailandez este un stil de viata pentru localnici si o binefacere pentru turisti. Anii au trecut, si ne-am dorit serios sa invatam sa facem si noi aceste masaje minunate intr-o prima faza cu scopul de a le folosi in familie si pentru cei apropiati.


‘ Ce bine ar fi daca ar exista mai multe locuri pentru masaj Thailandez in Romania ! ’ – si nu vorbim de locuri ‘fancy’ unde doar putini isi pot permite sa mearga ci locuri curate si primitoare ca cele pe care le-am frecventat in Thailanda , la preturi rezonabile, unde accentul sa se puna pe efectul vindicator al masajului propriu zis.


Noi suntem doar doi, dar daca am face o scoala ? Asa, mult mai multi oameni ar putea beneficia de efectele acestor masaje. Poate, in viitor, mai multi dintre noi ar recurge la masaje terapeutice in detrimentul folosirii medicamentelor.


Asa am ajuns la ideea de a cauta o scoala unde am putea sa devenim atat maseuri cat si profesori de masaj. In acest fel, putand la randul nostru sa transmitem mai departe aceasta arta. Dupa multe cautari am gasit : “ Thai Massage School of Chiang Mai “ , sau mai scurt TMC , singura scoala acreditata de guvernul Thailandei, care pregateste profesori de Masaj Thailandez in spiritul Casei Regale. In aceasta scoala Masajul Thailandez a devenit o arta si nimic nu este facut la intamplare . Fiecare gest, fiecare miscare,fiecare pozitie sunt concepute pentru ca efectul therapeutic sa fie maxim. Au fost studiate dealungul anilor tehnicile de predare astfel incat sa se poata transmite o cantitate cat mai mare de informatie intr-un timp cat mai scurt si concis. Anual au loc intalniri ale maestrilor Thailandezi de masaj pentru schimburi de experienta cautandu-se permanent imbunatatirea tehnicilor de masaj si adaugarea de noi proceduri terapeutice.


De aici incepe calatoria noastra care speram sa faca cat mai multa lume fericita…


Educatie

Programul de educatie a fost complex si s-a desfasurat in doua etape la una dintre cele mai prestigioase scoli de masaj din Thailanda


TMC Chiang Mai sau Thai Massage School of Thailand este singura scoala cu acreditare internationala de la Guvern si certificata de Ministerul Educatiei din Thailanda, primind de-a lungul timpului numeroase premii pentru activitatea desfasurata.

Diplome si certificate