De Stiut

Beneficii

Aplicarea masajului Thailandez folosind presiunea directa asupra muschilor pe intregul corp combinata cu stretchingul stimuleaza sistemul musculoscheletal incluzand articulatiile, oasele, nervii, ligamentele si sistemul limfatic.

  • Sistemul circulator : se imbunatateste circulatia sangelui, creste temperatura in aria masata imbunatatind circulatia limfei si reducand edemele
  • Sistemul musculoscheletal : se elibereaza toxinele si tensiunea din muschi si tendoane imbunatatindu-se mobilitatea, elasticitatea si flexibilitatea.
  • Sistemul respirator : Urmand cu respiratia ritmul masajului aceasta poate deveni mai profunda simuland relaxarea, fiind inca lucru benefic.
  • Sistemul nervos : Stimileaza si imbunatateste activitatea sistemului nervos si sensorial reducand durerea si crescand receptivitatea senzatiilor la nivelul pielii. Imbunatateste functionarea organelor interne, cunoscuta fiind asocierea ramificatiilor nervoase care pleaca de la coloana vertebrala catre acestea.
  • Sistemul digestiv : Prin masaj creste elasticitatea tracului digestiv si mobilitatea stomacului avand ca efect prevenirea si tratarea indigestiei.

Relaxare & Vindecare

Atunci cand corpul omenesc este relaxat si calm se poate bucura de o stare de bine si pace si toate sistemele sale sunt in armonie si functioneaza in parametri normali.


Viata trepidanta, stresul, efortul fizic prea mare perturba aceasta armonie, apar blocaje, acumulari de toxine si disfunctii care in timp duc la imbolnavire.


Prin masaj se elibereaza aceste blocaje si acumulari de toxine dand corpului posibilitatea sa se regleze singur si sa se vindece.

Intrebari frecvente

Cum trebuie sa ne pregatim pentru masajul Thailandez?

O pregatire speciala nu este necesara.


Trebuie doar sa ajungeti la timp, sa nu fi consumat bauturi alcoolice, sa nu aveti gripa, febra sau o boala contagioasa.


Pentru sedinta de masaj, veti primi haine curate confortabile pentru a va schimba, veti primi papuci si un prosop ca sa va stergeti dupa ce v-ati  spalat.


Se poate inrautati starea sanatatii dupa masaj?

Nu, daca masajul se face asa cum trebuie, tinandu-se cont de respectarea  tuturor precautiilor si contraindicatiilor. Din acest motiv, este necesara completarea unei fise cu informatii ale starii de sanatate (tensiune arteriala, febra, osteoporoza,  diabet,…),conditii de munca, stress, precum si o examinare fizica a clientului. 


Da  daca nu se respecta contraindicatiile si precautiile.


Da daca exista zone accidentate si nu se tine seama de procesul natural de vindecare al organismului. Dupa o accidentare apare mai intai faza inflamatorie (3-4 zile) in care masajul este contraindicat. Urmeaza faza de reparare, care in functie de gravitatea accidentarii poate dura pana la 6 saptamani, timp in care se poate face un masaj usor.


Da daca nu se tine seama de eventualele zone cu probleme ale structurii  anatomice.


Un exemplu de ‘Fisa de Informatii Medicale’ va fi prezentat in cele ce urmeaza.

Sunt necesare analize medicale?

Maseurul nu este medic si analizele medicale nu vor fi de folos.


“Fisa de informatii Medicale” va asigura un set de informatii suficient de cuprinzator pentu a se putea realize un masaj in conditii bune de eficienta si siguranta. Pentru cazuri mai dificile se va cere aprobarea medicului.


Cursul de fata ofera informatii cuprinzatoare despre aspectele de care trebuie sa se tina seama.

De ce se incepe masajul cu partea stanga?

Din antichitate, profesorii de Yoga considerau ca partea stanga este cea slaba si de aceea pentru mentinerea starii de echilibru trebuia sa fie prima care sa fie intarita.


Cu toate acestea daca pe partea dreapta exista durere atunci se incepe cu zona afectata.

Masajul Thailandez este dureros?

Exista multe moduri de abordare a masajului. 


In primul rand maseurul trebuie sa se asigure c nu este vorba de o durere provenita in urma unui accident, caz in care masajul nu este indicat si se recomanda asistenta medicala.


De regula durerea la apasare indica faptul ca exista probleme in zona respectiva sau intr-o alta zona legata de aceasta. Este in beneficiul celui care primeste masajul sa se insiste pe acele zone pentru a se putea elibera tensiunile si toxinele acumulate acolo.


Daca beneficiarul doreste un masaj de relaxare si/sau este sensibil la durere, masajul se poate face cu blandete evitandu-se zonele foarte dureroase si masandu-se in susul si in josul liniei un timp mai indelungat pentru a fi eficient. Masajului de relaxare lucreaza atat in plan fizic cat si in plan psihic aducand corpul intr-o stare de echlibru si armonie care ajuta corpul sa se vindece singur in timp.


Daca vorbim despre masajul avansat pe “Trigger Points” atunci acesta este intradevar dureros si nu oricine il poate tolera. Simplist vorbind, zonele dureroase la apasare indica probleme care pot fi locale legate de tensiuni  musculare  sau putem vorbi de zone reflexogene corespunzatoare anumitor organe interne care nu functioneaza optim .  Insistand pe aceste zone un timp mai indelungat  creierul primeste semnale ca acolo sunt  probleme si este nevoie sa intervina pentru a le rezolva.